Grootste restaurantaanbod van Nederland
Gedetailleerde restaurantinformatie
Gemakkelijk te reserveren voor groepen
dinnersite
De complete restaurantgids!
INLOGGEN / AANMELDEN
RESTAURATEURS

Maasdijk 1, Aalst51.773699705.13747120Frans

toon telefoonnummer

website
(stap 1/2)
Zeker van een tafel
Binnen 5 seconden bevestigd
In twee stappen gereserveerd
Hartelijk welkom bij Restaurant De Fuik

In het idyllische dorpje Aalst, aan de rand van Gelderland & Brabant ligt Restaurant De Fuik. Het statige pand rijst op als u over de dijk rijdt, waar u direct een voorproefje krijgt van het prachtige uitzicht op deze sublieme locatie. Het restaurant is sfeervol en modern ingericht, waarbij de natuur een ondersteunende rol speelt in het interieur. De keuken van chef Martin Ruisaard bestaat uit culinaire gerechten waarbij klassieke smaken met moderne invloeden centraal staan. Verfijning, smaak en elegantie zijn kenmerken van onze keuken.

De gerechten op de maandelijks wisselende kaart hebben de grootte van een voor-/tussengerecht en zijn afzonderlijk te bestellen. U stelt zelf uw menu samen, van een paar gangen tot een avondvullende maaltijd, net waar u zin in heeft. Kunt u niet kiezen of wilt u verrast worden, dan laat u de keuze aan de chef over.

Onze sommelier verzorgt graag een deskundig advies over de wijnen die het beste aansluiten bij de gerechten van Martin Ruisaard en onze gastheren- en gastvrouwen zorgen er samen met gastvrouw Rosita Ruisaard voor dat het u aan niets ontbreekt.

Als het weer het toelaat serveren wij uw lunch of diner op ons prachtige terras met uitzicht over de Maas, dat al meerdere malen is uitgeroepen tot mooiste terras van Nederland.

Met veel plezier zien wij uit naar uw komst, wij verwelkomen u graag in Restaurant De Fuik.

Martin & Rosita Ruisaard
& de Brigade van Restaurant De Fuik

keuken:

Frans

Prijzen:

4g-menu: € 46,00
All inclusive: vanaf € 79,50

diner:

ma
di
wo
do
vr
za
zo

lunch:

ma
di
wo
do
vr
za
zo

Toelichting openingstijden:

Zondag 13.00 - 20.00 uur (doorlopend geopend)

Maandag en dinsdag : - ontvangst voor gezelschappen op aanvraag

reserveren:

gewenst

Chefkok:

Martin Ruisaard

gastheer/vrouw:

Rosita Ruisaard

Betaalmogelijkheden

PINMastercardVisaAmerican Express

Gesproken talen:

Nederlands, English

Talen menukaart:

Nederlands

GaultMillau

14 punten

Ambiance

romantisch, luxe, exclusief, Modern, Gastronomisch gericht

Muziek

gevarieerd

Ligging

aan een rivier, Aan de rivier de Maas.

Parkeren

50 eigen plaatsen
Gratis parkeren

Invalidevoorzieningen

Rolstoeltoegankelijk

Rookmogelijkheden

op het terras; 

Divers


WIFI aanwezig
Airconditioned
honden toegestaan

Groepsfaciliteiten

Groepen tot 100 personen, aparte menukaart, All inclusive Meer »

zakelijk/vergaderen

Wifi Meer »

diëten

Dieetwensen vooraf melden, glutenvrij, koemelkvrij, zoutloos, vetarm, caloriearm, koolhydraatarm, suikervrij  Meer »

terras

60 plaatsen, Aan het water, parasols aanwezig  Meer »

 



Reviews over Restaurant De Fuik



8.9

Reviews op Couverts


Dinnersite.nl toont de reviews van Couverts.nl, omdat deze geschreven zijn door gasten die daadwerkelijk het restaurant hebben bezocht.


9.3
Gemiddelde
Olga
19 januari 2017
Wederom genoten!
Wederom genoten van de gastvrijheid, de creatieve gerechten en fijne sfeer!


9.0
Gemiddelde
Ad
16 januari 2017
nieuwjaarsmenu
Via de nieuwsbrief geattendeerd op het Nieuwjaarsmenu. Daar ons laatste bezoek inmiddels al weer ruim vier jaar geleden was, waren we toch wel nieuwsgierig naar de ontwikkelingen. Fijn dat je er ook op de zondagmiddag terecht kunt. De reis door de mooie waterrijke omgeving verliep voorspoedig. We kregen een fijn plaatsje aan het raam met prachtig uitzicht over het water en Brabantse landschap. Het interieur is, buiten de decoratie, zo ongeveer gelijkgebleven. Sommelier Bram Faber presenteerde het huisaperitief. In het glas zaten al ijsklontjes kaneelstokje en steranijs, er werd een zoete witte port en een scheut tonic toegevoegd. Een lekker aperitief met kruidig aroma waarin de steranijs de hoofdrol speelde. Ernaast de knabbels. In een glaasje emping met provinciaalse kruiden en in een schaaltje nog drie lekkere hapjes. Een zwarte parel gevuld met gazpacho. Cakeje met groene crème en een makaron van rode biet met toefje crème met mierikswortel. Chef Martin Ruisaard nam zelf onze wensen en voorkeuren op, prima. De amuse was een uit elkaar getrokken caesar salade, erg smaakvol. De eerste begeleider werd keurig gepresenteerd door Bram Faber. Een zoete Argentijnse witte gemaakt van Torrontes en Riesling 2016 van het huis Amalaya, fruitig aroma met tonen van groene appel, in de mond sappig en rond. Uit de keuken twee stukjes rouleau van tonijn en eendenlever met structuren van mandarijn, krokantje van honing en een toefje mascarpone met bieslook. Een delicaat gerecht met goede smaakbalans, de eendenlever was mooi aanwezig. De wijn sloot keurig aan maar hij was voor mij net ietsje te zoet. (8.8) Verder met een droge witte Bordeaux 2014 van het gerenommeerde huis Guiraud, heerlijk aroma met tonen van citrus verrassend vol in de mond. Uit de keuken een signature gerecht, leuk gepresenteerd. Een toren van schaaltjes met drie verschillende bereidingen van zeefruit. Bovenin een gebakken coquille in een serehjus, jammie. Middenin een carabineros met stukje verse peer, aan tafel aangevuld met een garnalenbisque. De bisque was mooi hoog op smaak met een zoete toets, erg lekker. Onderin een kreeftenkroket met kerriemayonaise. Deze was meer een snack. De korst was net wat te dik waardoor de smaak van de kreeft niet echt herkenbaar was, jammer. (8.8) Over naar rood met een Chianti Colli Senesi 2015 van Casale Daviddi, fris rood fruit en een beetje boers. Op het bord een stukje tamme eendenborstfilet uit Helvoirt met een blokje aardappelgnocchi, mini mais en pastinaak, aan tafel afgewerkt met een saus van tomaat. Cuisson van de eend was ietsje te ver, smaak was goed, jasje was helaas niet krokant gebakken. Garnituur bood voldoende afwisseling en de wijn vulde het gerecht keurig aan. (8.5) De dessertwijn was een Amatus 2015 gemaakt van laat geplukte Monastrell druifjes, diepe kleur, geconcentreerd rood fruit in de mond met mooie zoet zuur balans. Op het bord een klein proeverijtje. Moelleux van Valrhona Chocolade met erop stukjes grapefruit. Ernaast een chocolade taartje met gemalen pistache waarop een quenelle vanille-ijs en makaron. Keurige bereidingen met mooie pure smaken die door de frisse wijn werden versterkt. De Moelleux met grapefruit vond ik de top combinatie. (9) Als afsluiter nog een krachtige Buscaglione espresso met een keuze van de uitgebreide friandise wagen. Bediening was zeer goed verzorgd, chef Martin Ruisaard helpt regelmatig mee bij het uitserveren, leuk. Prijs-kwaliteitverhouding vond ik zeer goed. De fuik is een blijft een adres waar je lekker kunt eten in een fijne ambiance met prachtig uitzicht. Vooral op warme zonnige dagen is het terras een echte aanrader.


8.6
Gemiddelde
Margriet
16 januari 2017
Gewoon genieten
Dit keer op een winterse avond richting Aalst gereden, de prachtige ligging aan het water is daardoor minder te zien maar het inborrelen bij de haard bevalt ook goed Genoten van een 5 gangen chefs menu met van te voren lekkere amuses Was weer genieten


Meer reviews »


Reviews op dinnersite.nl

A. Pronk-Ros, Heusden
9 augustus 2016

Werkelijk in één woord geweldig gegeten met heerlijke wijnen aangeprezen door een uitstekende sommelier. Wij komen zeker terug.


Schrijf zelf een review »


Lekker gegeten? Laat het weten!





Updates van dinnersite ontvangen?

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en restaurants bij jou in de buurt.