Grootste restaurantaanbod van Nederland
Gedetailleerde restaurantinformatie
Gemakkelijk te reserveren voor groepen
dinnersite
De complete restaurantgids!
INLOGGEN / AANMELDEN
RESTAURATEURS

Ravellaan 96, Utrecht52.083520185.09293088Hollands

toon telefoonnummer

Ga naar de restaurant website
(stap 1/2)
Zeker van een tafel
Binnen 5 seconden bevestigd
In twee stappen gereserveerd
De oude kantine van de gemeente Utrecht aan de Ravellaan is tegenwoordig het domein van Kantien, een Utrechts stadsrestaurant dat met haar wortels stevig in de Hollandse keuken staat. De plek is een initiatief van de makers van MAAL TIEN en Spek & Bonen Festival.

Kantien doet niet aan a la carte, maar aan wat de pot schaft. Tijdens lunch (vanaf 2016) of diner kan je kiezen tussen een Kantien Menu, een driegangenmenu, of een Kantien Bord, een bord goed en smaakvol eten. Verder kan je kiezen tussen vis, vlees of vegetarisch. Het menu wisselt iedere twee weken en wordt zo veel mogelijk bereid met eerlijke producten en ingrediënten uit Nederland.

Kantien’s keukenteam wordt geleid door chef-kok Ernst de Witte van Wijngaarden, die in het verleden als kok in Restaurant As, in Tollius en bij Theaterfestival de Parade heeft gewerkt. Gastheer en bedrijfsleider is Sander Hoogstraten, die eerder werkzaam was voor Dengh en De Branding in Utrecht.

Kantien is een ruim opgezet restaurant dat plek biedt aan ongeveer 100 gasten tegelijk. Daarnaast heeft ze de beschikking over een 400m2 groot terras dat op zomerse dagen de hele dag door met zon overgoten wordt. Voor presentaties, vergaderingen, privé diners en andere besloten bijeenkomsten heeft Kantien de beschikking over een aparte ruimte.

Kantien maakt deel uit van de Ravel, een project van Socius wonen. In de Ravel wonen 180 studenten, zijn verschillende bedrijven gehuist via SWK030 en kunnen muzikanten en bands terecht in de oefenruimtes van Studio Frankrijk.

keuken:

Hollands

Prijzen:

3g-keuzemenu: € 32,50

diner:

ma
di
wo
do
vr
za
zo

lunch:

ma
di
wo
do
vr
za
zo

Toelichting openingstijden:

Iedere zondag serveren we een aangepast menu. Dan eet je in Kantien wat de pot schaft!

Geopend sinds:

november 2015

reserveren:

niet noodzakelijk

Chefkok:

Ernst de Witte van Wijngaarden

Betaalmogelijkheden

PINEDC MaestroMastercardVisa

Gesproken talen:

Nederlands, English, Deutsch

Ambiance

eenvoudig, romantisch, Modern

Muziek

gevarieerd, alternatief, lounge, pop

Ligging

bij een park

Parkeren

100 eigen plaatsen
Gratis parkeren

openbaar vervoer

Bus: 25, 26

Rookmogelijkheden

op het terras; Overkapt; 

Divers

Bezorgen mogelijk  Bestel via deliveroo
WIFI aanwezig
Bar aanwezig
Airconditioned
honden toegestaan

terras

200 plaatsen, parasols aanwezig  Meer »

 



Reviews over Restaurant Kantien



8.4

Reviews op Couverts


Dinnersite.nl toont de reviews van Couverts.nl, omdat deze geschreven zijn door gasten die daadwerkelijk het restaurant hebben bezocht.


8.0
Gemiddelde
Pascal
22 maart 2017
Lekker aan het raam
Fijne bediening!


8.6
Gemiddelde
Mary
18 maart 2017
Erg lekker gegeten!
Borden zijn prachtig opgemaakt, een feest voor het oog. Vegetarische gangen zijn aanraders. Zanddeegtaartje kom ik nog een keer voor terug :-)


7.0
Gemiddelde
Marloes
18 maart 2017
Er valt wat te winnen, maar genoeg te halen.
Wat ziet Kantien er leuk uit zeg. Sfeervol. Het zou echt nog door meer mensen ontdekt mogen worden. Dan is wel een vereiste dat de gerechten wat hoger op smaak zijn. Want hoewel er bijzondere combinaties op je bord liggen, pretendeert het restaurant wellicht wat meer dan dat het uiteindelijk biedt. Er valt dus nog wat te winnen. De bediening was wat verstrooid, maar de service over het algemeen wel goed. Lekkere wijn. Een shout out naar de linzensoep.


Meer reviews »


Schrijf zelf een review »


Lekker gegeten? Laat het weten!





Updates van dinnersite ontvangen?

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en restaurants bij jou in de buurt.