Grootste restaurantaanbod van Nederland
Gedetailleerde restaurantinformatie
Gemakkelijk te reserveren voor groepen
dinnersite
De complete restaurantgids!
INLOGGEN / AANMELDEN
RESTAURATEURS
De sterrenhemel van 2016

Ravellaan 96, Utrecht52.083520185.09293088Hollands

toon telefoonnummer

Ga naar de restaurant website
(stap 1/2)
Zeker van een tafel
Binnen 5 seconden bevestigd
In twee stappen gereserveerd
De oude kantine van de gemeente Utrecht aan de Ravellaan is tegenwoordig het domein van Kantien, een Utrechts stadsrestaurant dat met haar wortels stevig in de Hollandse keuken staat. De plek is een initiatief van de makers van MAAL TIEN en Spek & Bonen Festival.

Kantien doet niet aan a la carte, maar aan wat de pot schaft. Tijdens lunch (vanaf 2016) of diner kan je kiezen tussen een Kantien Menu, een driegangenmenu, of een Kantien Bord, een bord goed en smaakvol eten. Verder kan je kiezen tussen vis, vlees of vegetarisch. Het menu wisselt iedere twee weken en wordt zo veel mogelijk bereid met eerlijke producten en ingrediënten uit Nederland.

Kantien’s keukenteam wordt geleid door chef-kok Ernst de Witte van Wijngaarden, die in het verleden als kok in Restaurant As, in Tollius en bij Theaterfestival de Parade heeft gewerkt. Gastheer en bedrijfsleider is Sander Hoogstraten, die eerder werkzaam was voor Dengh en De Branding in Utrecht.

Kantien is een ruim opgezet restaurant dat plek biedt aan ongeveer 100 gasten tegelijk. Daarnaast heeft ze de beschikking over een 400m2 groot terras dat op zomerse dagen de hele dag door met zon overgoten wordt. Voor presentaties, vergaderingen, privé diners en andere besloten bijeenkomsten heeft Kantien de beschikking over een aparte ruimte.

Kantien maakt deel uit van de Ravel, een project van Socius wonen. In de Ravel wonen 180 studenten, zijn verschillende bedrijven gehuist via SWK030 en kunnen muzikanten en bands terecht in de oefenruimtes van Studio Frankrijk.

keuken:

Hollands

Prijzen:

3g-keuzemenu: € 32,50

diner:

ma
di
wo
do
vr
za
zo

lunch:

ma
di
wo
do
vr
za
zo

Toelichting openingstijden:

Iedere zondag serveren we een aangepast menu. Dan eet je in Kantien wat de pot schaft!

Geopend sinds:

november 2015

reserveren:

niet noodzakelijk

Chefkok:

Ernst de Witte van Wijngaarden

Betaalmogelijkheden

PINEDC MaestroMastercardVisa

Gesproken talen:

Nederlands, English, Deutsch

Ambiance

eenvoudig, romantisch, Modern

Muziek

gevarieerd, alternatief, lounge, pop

Ligging

bij een park

Parkeren

100 eigen plaatsen
Gratis parkeren

openbaar vervoer

Bus: 25, 26

Rookmogelijkheden

op het terras; Overkapt; 

Divers

Bezorgen mogelijk Bestel via deliveroo
WIFI aanwezig
Bar aanwezig
Airconditioned
honden toegestaan

terras

200 plaatsen, parasols aanwezig  Meer »

 



Reviews over Restaurant Kantien



8.4

Reviews op Couverts


Dinnersite.nl toont de reviews van Couverts.nl, omdat deze geschreven zijn door gasten die daadwerkelijk het restaurant hebben bezocht.


8.3
Gemiddelde
Aleksander
25 september 2016
Kantien verrast altijd
Goed eten weer, altijd een verrassende kaart. Gerechten zijn soms wat lauw bij opdienen. Lekkere drankenselectie, ook non-alcoholisch.


8.3
Gemiddelde
Hanneke
19 september 2016
Heerlijke aanrader
Erg lekke, gave atmosfeer en gezellige bediening.


8.0
Gemiddelde
Linda
5 september 2016
Heerlijk eten, leuke relaxte en nette bediening
Even wennen aan de setting (het is geen chique restaurant), maar dat is juist ook de charme...en het eten is heerlijk! Mooie gerechten, en heel leuke, prettige bediening. Aanrader!


Meer reviews »


Schrijf zelf een review »

Wilt u reserveren?
Of uit eten met een groep?
Bel ons: 023 - 542 51 58

Lekker gegeten? Laat het weten!





Updates van dinnersite ontvangen?

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en restaurants bij jou in de buurt.


dinnersite.nl is bekend van

Radio 538     Radio 100% NL     RTL Nederland