Grootste restaurantaanbod van Nederland
Gedetailleerde restaurantinformatie
Gemakkelijk te reserveren voor groepen
dinnersite
De complete restaurantgids!
INLOGGEN / AANMELDEN
RESTAURATEURS

Ravellaan 96, Utrecht52.083520185.09293088Hollands

toon telefoonnummer

Ga naar de restaurant website
(stap 1/2)
Zeker van een tafel
Binnen 5 seconden bevestigd
In twee stappen gereserveerd
De oude kantine van de gemeente Utrecht aan de Ravellaan is tegenwoordig het domein van Kantien, een Utrechts stadsrestaurant dat met haar wortels stevig in de Hollandse keuken staat. De plek is een initiatief van de makers van MAAL TIEN en Spek & Bonen Festival.

Kantien doet niet aan a la carte, maar aan wat de pot schaft. Tijdens lunch (vanaf 2016) of diner kan je kiezen tussen een Kantien Menu, een driegangenmenu, of een Kantien Bord, een bord goed en smaakvol eten. Verder kan je kiezen tussen vis, vlees of vegetarisch. Het menu wisselt iedere twee weken en wordt zo veel mogelijk bereid met eerlijke producten en ingrediënten uit Nederland.

Kantien’s keukenteam wordt geleid door chef-kok Ernst de Witte van Wijngaarden, die in het verleden als kok in Restaurant As, in Tollius en bij Theaterfestival de Parade heeft gewerkt. Gastheer en bedrijfsleider is Sander Hoogstraten, die eerder werkzaam was voor Dengh en De Branding in Utrecht.

Kantien is een ruim opgezet restaurant dat plek biedt aan ongeveer 100 gasten tegelijk. Daarnaast heeft ze de beschikking over een 400m2 groot terras dat op zomerse dagen de hele dag door met zon overgoten wordt. Voor presentaties, vergaderingen, privé diners en andere besloten bijeenkomsten heeft Kantien de beschikking over een aparte ruimte.

Kantien maakt deel uit van de Ravel, een project van Socius wonen. In de Ravel wonen 180 studenten, zijn verschillende bedrijven gehuist via SWK030 en kunnen muzikanten en bands terecht in de oefenruimtes van Studio Frankrijk.

keuken:

Hollands

Prijzen:

3g-keuzemenu: € 32,50

diner:

ma
di
wo
do
vr
za
zo

lunch:

ma
di
wo
do
vr
za
zo

Toelichting openingstijden:

Iedere zondag serveren we een aangepast menu. Dan eet je in Kantien wat de pot schaft!

Geopend sinds:

november 2015

reserveren:

niet noodzakelijk

Chefkok:

Ernst de Witte van Wijngaarden

Betaalmogelijkheden

PINEDC MaestroMastercardVisa

Gesproken talen:

Nederlands, English, Deutsch

Ambiance

eenvoudig, romantisch, Modern

Muziek

gevarieerd, alternatief, lounge, pop

Ligging

bij een park

Parkeren

100 eigen plaatsen
Gratis parkeren

openbaar vervoer

Bus: 25, 26

Rookmogelijkheden

op het terras; Overkapt; 

Divers

Bezorgen mogelijk  Bestel via deliveroo
WIFI aanwezig
Bar aanwezig
Airconditioned
honden toegestaan

terras

200 plaatsen, parasols aanwezig  Meer »

 



Reviews over Restaurant Kantien



8.4

Reviews op Couverts


Dinnersite.nl toont de reviews van Couverts.nl, omdat deze geschreven zijn door gasten die daadwerkelijk het restaurant hebben bezocht.


10.0
Gemiddelde
*
19 juli 2017
Lekker eten, verrassend en goed, goede service en sfeer!
Lekker eten, verrassend en goed, goede service en sfeer! Prijs/kwaliteit verhouding = 10


8.3
Gemiddelde
Hans
16 juli 2017
Topavond
Leuke mensen, heerlijk gegeten en goed gedronken op n onverwachte locatie. Kortom, topavond


9.0
Gemiddelde
Marije
10 juli 2017
Verrassend menu
Het was de eerste dag van een nieuwe kaart. Het was super lekker, echt allemaal bijzondere smaken en combinaties waar je zelf nooit op zou komen. We hebben genoten en komen zeker een keer terug. Het restaurant ligt in een oude kantoorwijk, maar echt de moeite waard om die extra kilometer te fietsen. Of met de auto, makkelijk parkeren en altijd parkeerplek. Het grote terras en gras er voor was een prima speeltuin voor onze kleuter. Het toetje was echt magnifiek. We gaan zeker een keer terug al was het alleen om toetjes te eten.


Meer reviews »


Schrijf zelf een review »


Lekker gegeten? Laat het weten!





Updates van dinnersite ontvangen?

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en restaurants bij jou in de buurt.