Grootste restaurantaanbod van Nederland
Gedetailleerde restaurantinformatie
Gemakkelijk te reserveren voor groepen
dinnersite
De complete restaurantgids!
INLOGGEN / AANMELDEN
RESTAURATEURS
De sterrenhemel van 2016

Museumstraat 1, Amsterdam52.360007204.88518520Nederlands

toon telefoonnummer

website
(stap 1/2)
Zeker van een tafel
Binnen 5 seconden bevestigd
In twee stappen gereserveerd
RIJKS® is het restaurant van het Rijksmuseum
Het Rijksmuseum vertelt het verhaal van Nederland. Ook zien we de invloeden uit verre en dichtbije buitenlanden. In RIJKS® zetten we de lijn van het Rijksmuseum voort: kwaliteit, authenticiteit, uniciteit, vertaald naar de keuken, de chefs, het interieur en de locatie. RIJKS® is het Rijksmuseum op je bord.
Naast RIJKS® beschikt het Rijksmuseum ook over een cafe (met lunchkaart), drie espressobars in het Rijksmuseum en één espressobar in de tuin.

keuken:

Nederlands

diner:

ma
di
wo
do
vr
za
zo

lunch:

ma
di
wo
do
vr
za
zo

Geopend sinds:

november 2014

Chefkok:

Joris Bijdendijk

GaultMillau

16 punten

terras

parasols aanwezig 
Klik hier indien u eigenaar of manager van Restaurant Rijks bent en gratis informatie wil toevoegen of aanpassen. Reviews over Restaurant Rijks8.6

Reviews op Couverts


Dinnersite.nl toont de reviews van Couverts.nl, omdat deze geschreven zijn door gasten die daadwerkelijk het restaurant hebben bezocht.


10.0
Gemiddelde
George
26 september 2016
A Dutch Treat
For our last dinner on this visit to Amsterdam we chose Rijks. My wife had gnocchi and I had the sweetbreads for starters. Then we shared the famous pigeon. All these were delicious, and the presentations were exquisite, without being pretentious. The pigeon ceremony was fun: the baked bird in its salt crust arrives at the table for 15 minutes of additional cooking and is then released from its crust, the timing done by an hourglass, and returned to the kitchen for final preparation. It was perfectly cooked, still rare inside. For dessert my wife had strawberries, with passion fruit, and I had a wonderful collation called a baobab hangop. It was unique and also delicious. Service was attentive, and the ambience was attractive and not cramped or noisy. I would happily return on our next visit from New York.


9.7
Gemiddelde
Boudewijn
26 september 2016
Fantastische service
Gekozen voor lunch menu (vier gangen) en zeker geen spijt van gekregen. Heerlijke gerechten met bijzondere smaken. Bediening was uiterst vriendelijk en behulpzaam. Restaurant ziet er mooi en modern uit, zonder kil te zijn.


9.0
Gemiddelde
Feitze
26 september 2016
dineren bij het Rijks is het ondergaan van een concert
Het diner en de bediening was voortreffelijk, ook het mogen kijken in de keuken. Echter wij vonden de tafelopstelling niet prettig, want wij zaten op gehoorafstand, dus dicht op elkaar, van de beide buurttafels. Ook was er weinig ruimte tussen de tafels om bijv, naar het toilet te gaan. De buurtafels had hier ook last van, want de ruimte was zeer nauw.. Jammer. Verder dus prima, gem. cijfer 9 is terecht en wij komen zeker terug voor een nieuwe verrassing menu van Rijks. De Nederlandse ingrediënten en wijn was een voortreffelijke keuze.


Meer reviews »


Reviews op dinnersite.nl

Robert Prummel, Groningen
3 december 2014

Het was voortreffelijk! champagne van mijn favourite merk Ruinart, verder goede wijn van verrassende makers. Allen Nederlanders die in het buitenland wijn maken. Het nadeel was dat er zo geen dessertwijn kon worden gevonden... Maar tant pis... De formule, a la Wox, waarin alle gerechten gedeeld worden sprak ons erg aan. We zijn begonnen met langoustine op krokante gort met een zweem van kerrie. Het was heerlijk, ik rij er zo weer voor naar Amsterdam. De eend op een pannekoekje was goed toebereid. Eend als een soort stoofvlees was nieuw voor ons, maar we willen het zelf ook eens zo bereiden. De piece de resistance was rundvlees. De presentatie was origineel; een groot stuk luchtgerijpt en mooi dooraderd vlees werd op de schouder aangedragen en we mochten zelf bepalen hoe dik de te grillen tranche zou zijn. Het aan tafel gepresenteerde gegrilde vlees was uitstekend van smaak en volgens de regels van de kunst gegrild. Het nieuwe Rijks is een aanwinst voor Amsterdam.


Schrijf zelf een review »

Wilt u reserveren?
Of uit eten met een groep?
Bel ons: 023 - 542 51 58

Lekker gegeten? Laat het weten!

Updates van dinnersite ontvangen?

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en restaurants bij jou in de buurt.


dinnersite.nl is bekend van

Radio 538     Radio 100% NL     RTL Nederland