Grootste restaurantaanbod van Nederland
Gedetailleerde restaurantinformatie
Gemakkelijk te reserveren voor groepen
dinnersite
De complete restaurantgids!
INLOGGEN / AANMELDEN
RESTAURATEURS
De sterrenhemel van 2016

Museumstraat 1, Amsterdam52.360007204.88518520Nederlands

toon telefoonnummer

website
(stap 1/2)
Zeker van een tafel
Binnen 5 seconden bevestigd
In twee stappen gereserveerd
RIJKS® is het restaurant van het Rijksmuseum
Het Rijksmuseum vertelt het verhaal van Nederland. Ook zien we de invloeden uit verre en dichtbije buitenlanden. In RIJKS® zetten we de lijn van het Rijksmuseum voort: kwaliteit, authenticiteit, uniciteit, vertaald naar de keuken, de chefs, het interieur en de locatie. RIJKS® is het Rijksmuseum op je bord.
Naast RIJKS® beschikt het Rijksmuseum ook over een cafe (met lunchkaart), drie espressobars in het Rijksmuseum en één espressobar in de tuin.

keuken:

Nederlands

diner:

ma
di
wo
do
vr
za
zo

lunch:

ma
di
wo
do
vr
za
zo

Geopend sinds:

november 2014

Chefkok:

Joris Bijdendijk

Lekker

Nr. 60

GaultMillau

16 punten

terras

parasols aanwezig 
Klik hier indien u eigenaar of manager van Restaurant Rijks bent en gratis informatie wil toevoegen of aanpassen. Reviews over Restaurant Rijks8.6

Reviews op Couverts


Dinnersite.nl toont de reviews van Couverts.nl, omdat deze geschreven zijn door gasten die daadwerkelijk het restaurant hebben bezocht.


8.7
Gemiddelde
Rob
27 oktober 2016
Steeds inventief!
Met vrienden heel plezierig gegeten 'pre-concert'. Het RIJKS is een aanwinst voor onze stad. Dat alvast voorop gesteld. De ambiance is losjes met een goed niveau, de formule met de kleine gerechten die steeds weer verrassen en heerlijk smaken draagt verder bij aan een goede ervaring. Toch enkele puntjes die het nog beter zouden kunnen maken: Terwijl het restaurant nog verre van vol was werden wij met ons vieren aan een tafeltje pal naast het bedieningsstation geplaatst wat toch wel erg onrustig werkte. Bij reservering had ik geen voorkeur aangegeven, maar alhoewel ik 's middags wel een 'controle' telefoontje kreeg ter bevestiging werd toen, en ook na binnenkomst niet naar voorkeur gevraagd. Dat was nòg attenter geweest. De bediening is in het algemeen heel aardig en informeel maar zou op onderdelen wat alerter kunnen zijn, Al met al was het heel goed en we werden ook nog keurig herinnerd aan de gewenste vertrektijd om tijdig bij de overburen in het Concertgebouw te arriveren.


9.0
Gemiddelde
Katja
26 oktober 2016
Heerlijk gegeten!
Het Rijks is daadwerkelijk een bijzonder restaurant voor een bijzondere gelegenheid. De menukaart is lekker compact en de gerechten sprankelen met spannende smaaksensaties. Enige kanttekening: de 'show' voorafgaand aan 'Aardappel van 't spit' slaat helaas helemaal nergens op...


8.0
Gemiddelde
Els
26 oktober 2016
Genoten van een heerlijke avond
De gerechten waren super met bijzondere smaaksensaties.


Meer reviews »


Reviews op dinnersite.nl

Robert Prummel, Groningen
3 december 2014

Het was voortreffelijk! champagne van mijn favourite merk Ruinart, verder goede wijn van verrassende makers. Allen Nederlanders die in het buitenland wijn maken. Het nadeel was dat er zo geen dessertwijn kon worden gevonden... Maar tant pis... De formule, a la Wox, waarin alle gerechten gedeeld worden sprak ons erg aan. We zijn begonnen met langoustine op krokante gort met een zweem van kerrie. Het was heerlijk, ik rij er zo weer voor naar Amsterdam. De eend op een pannekoekje was goed toebereid. Eend als een soort stoofvlees was nieuw voor ons, maar we willen het zelf ook eens zo bereiden. De piece de resistance was rundvlees. De presentatie was origineel; een groot stuk luchtgerijpt en mooi dooraderd vlees werd op de schouder aangedragen en we mochten zelf bepalen hoe dik de te grillen tranche zou zijn. Het aan tafel gepresenteerde gegrilde vlees was uitstekend van smaak en volgens de regels van de kunst gegrild. Het nieuwe Rijks is een aanwinst voor Amsterdam.


Schrijf zelf een review »

Wilt u reserveren?
Of uit eten met een groep?
Bel ons: 023 - 542 51 58

Lekker gegeten? Laat het weten!

Updates van dinnersite ontvangen?

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en restaurants bij jou in de buurt.


dinnersite.nl is bekend van

Radio 538     Radio 100% NL     RTL Nederland