Grootste restaurantaanbod van Nederland
Gedetailleerde restaurantinformatie
Gemakkelijk te reserveren voor groepen
dinnersite
De complete restaurantgids!
INLOGGEN / AANMELDEN
RESTAURATEURS

Herengracht 542-566, Waldorf Astoria Hotel, Amsterdam52.364681304.89648290Frans

toon telefoonnummer

In Waldorf Astoria Amsterdam is op 1 mei 2014 restaurant Librije's Zusje Amsterdam geopend. Met deze hoofdstedelijke vestiging is voor eigenaren Jonnie en Thérèse Boer de lang gekoesterde wens in vervulling gegaan voor uitbreiding van De wereld van De Librije. Hun protegé en voormalig chef-kok Sidney Schutte heeft als Executive Chef in Amsterdam de dagelijkse leiding. Gasten en bezoekers van Waldorf Astoria Amsterdam beleven vanaf nu een onvergetelijke en unieke gastronomische ervaring, in de traditie van Restaurant De Librije.

Kookstijl in traditie van Restaurant De Librije
Met enorme gedrevenheid en enthousiasme heeft Executive Chef en Meesterkok Sidney Schutte, met Jonnie en Thérèse Boer als adviseurs, de afgelopen maanden een gastronomische visie ontwikkeld waarin de onderscheidende filosofie, kwaliteiten en waarden van Waldorf Astoria en Restaurant De Librije samensmelten. Sidney Schutte’s kookstijl is gevormd door Jonnie Boer, met wie hij 10 jaar samenwerkte, en ontwikkelde zich verder onder invloed van zijn ervaringen in The Landmark Mandarin Oriental Hotel in Hong Kong.
Op de menukaart van Librije’s Zusje Amsterdam prijken ‘Zwolse’ signatuurgerechten en klassiekers, terwijl het eigen handschrift van de Executive Chef herkenbaar zal zijn in specifieke gerechten en bereidingen. Sidney Schutte: “Ik kook in de stijl van De Librije en houd enorm van Nederlandse producten, maar ik zal mijn creativiteit ook uitleven met mooie ingrediënten uit de Aziatische keuken.“

Eten en drinken op topniveau
Gasten en bezoekers genieten in Waldorf Astoria Amsterdam op verschillende plekken van eten en drinken op topniveau. Het gastronomische restaurant Librije’s Zusje Amsterdam grenst aan de fraaie binnentuin en biedt plaats aan 40 gasten. Hier kunnen hotelgasten ook uitgebreid ontbijten. Voor een snel ontbijt is een speciale Ontbijtbox ontwikkeld. Op de bel-etage bevindt zich de karakteristieke Peacock Alley waar gedurende de dag toegankelijke internationale gerechten worden geserveerd, waaronder de beroemde Waldorf-salad, een eigen versie van de Lobster roll en patisserie uit eigen keuken. In de private dining Maurer Room worden à la carte menu’s geserveerd en dat geldt ook voor alle andere exclusieve banquetingfaciliteiten. Voor de Vault Bar is een menukaart met verrassende hapjes en kleine gerechten ontwikkeld. De samenstelling van de wijnkaart van Waldorf Astoria Amsterdam is tot stand gekomen onder verantwoordelijkheid van Thérèse Boer.

Zwolse invloeden
De Executive Chef van Waldorf Astoria Amsterdam heeft de vrije hand bij de keuze van leveranciers; voor Librije’s Zusje Amsterdam zijn dat grotendeels dezelfde als waar in Zwolle gebruik van wordt gemaakt – afkomstig uit de directe omgeving van de Overijsselse hoofdstad.
Het keuken- en restaurantteam in Waldorf Astoria Amsterdam is mede op advies van Jonnie en Thérèse Boer aangesteld. Een aanzienlijk deel van de medewerkers heeft eerder stage gelopen of een functie bekleed in 3-sterren Restaurant De Librije en/of 2-sterren restaurant Librije’s Zusje in Zwolle. Met dit zorgvuldig geselecteerde team zal Executive Chef Sidney Schutte, samen met Food & Beverage-manager Geralda Joziasse en Restaurantmanager Ruben Schuuring (beiden eveneens afkomstig van De Librije), op onderscheidende wijze invulling weten te geven aan de True Waldorf Service en elke hotelgast en bezoeker een unieke ervaring bieden.

keuken:

Frans

Geopend sinds:

mei 2014

Chefkok:

Sidney Schutte

Michelin

2 sterren

Lekker

Nr. 21

GaultMillau

18 punten

 

Lekker gegeten? Laat het weten!

Updates van dinnersite ontvangen?

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en restaurants bij jou in de buurt.