Grootste restaurantaanbod van Nederland
Gedetailleerde restaurantinformatie
Gemakkelijk te reserveren voor groepen
dinnersite
De complete restaurantgids!
INLOGGEN / AANMELDEN
RESTAURATEURS

Rode Torenplein 16, Zwolle52.514094706.09012690Internationaal

toon telefoonnummer

website
(stap 1/2)
Zeker van een tafel
Binnen 5 seconden bevestigd
In twee stappen gereserveerd
Een nieuw jaar, een nieuwe naam – Xanders Bazaar heet vanaf 2014 ZòXander!
ZòXander! is Xanders Bazaar maar dan nieuwer, spannender en uitdagender. Geen wonder dat we zeggen: zoveel werelden, zoveel smaak. We zoeken naast gerechten uit Europa, Midden Oosten en Afrika de mooiste gerechten uit Zuid-Amerika en Azië om u te kunnen verrassen. Ook Nieuw Zeeland en Japan worden niet vergeten. Gezelligheid, kwaliteit en genieten lopen als een rode draad door het leven van de mensen bij ZòXander!

In ons vernieuwde restaurant trappen we 2014 spectaculair af! Meer leveren dan onze gasten verwachten is ons uitgangspunt. Om dit te kunnen realiseren hebben wij een proeverij van 10 gerechten ontwikkeld. Chef-kok Martijn heeft een uitgebalanceerd menu samengesteld, wat elke twee maanden met de seizoenen en laatste culinaire trends mee verandert.

keuken:

Internationaal

Prijzen:

VHN: € 33,50

diner:

ma
di
wo
do
vr
za
zo

Geopend sinds:

januari 2014

reserveren:

gewenst

Betaalmogelijkheden

PINMastercardVisa

Gesproken talen:

Nederlands, English, Deutsch

Talen menukaart:

Nederlands, English

Ambiance

romantisch, luxe, exclusief, authentiek/traditioneel

Muziek

gevarieerd

Ligging

aan een plein

Parkeren

betaald parkeren
Dichtstbijzijnde parkeergarage: `Q-Park`op 50 meter

Rookmogelijkheden

op het terras; 

 Reviews over Restaurant ZòXander!8.5

Reviews op Couverts


Dinnersite.nl toont de reviews van Couverts.nl, omdat deze geschreven zijn door gasten die daadwerkelijk het restaurant hebben bezocht.


9.0
Gemiddelde
Anne-Fleur
22 januari 2017
Wereldgerechten menu is top
De 10 wereldgerechten menu in combinatie met wijnarrangement zorgt er toch wel voor dat dit één van onze favoriete restaurant in Zwolle is. 1 tot 2 keer per jaar komen we bij ZoXander en over het algemeen is het top! Het heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding: de gerechten smaken van prima tot erg goed. Er zitten altijd een paar gerechten tussen die fantastisch zijn en een paar die wel prima zijn. Gisteren hadden we als eerste gerecht de garnalen terrine, die echt geweldig smaakte. De geitenkaas met biet die we later kregen was ook lekker, maar wat meer gewoon. Maar voor 39 euro voor 10 gerechten kun je niet alleen maar top kwaliteit verwachten. De bediening was gisteren wel wat minder dan we gewend waren. Het was rommelig (geen brood vooraf/wel olijfolie, met dezelfde wijn aankomen als bij eerdere gang). Van eerdere bezoeken herinneren we ons dat je 1 serveerder hebt die je de hele avond bedient en dan ook weet wat je hebt gehad of niet. Dat was gisteravond niet zo en je merkt dan de bediening dan minder goed wordt. Daarom heb ik voor de service een 7 gegeven, omdat we wel beter gewend zijn van ZoXander. Het kan zijn dat een pechavond gisteren was en dat het normaal wel beter gaat.


2.3
Gemiddelde
Anne
22 januari 2017
Goed eten maar daar is alles mee gezegd
Het eten was goed, maar de rest was waardeloos. De bediening was traag (pas na 45 minuten kregen we een menukaart en na 1,5 uur ons 1e gerecht. Buiten de traagheid ontbreekt elke vorm van passie of enthousiasme. Voor het bedrag wat je betaald, wil je in de watten gelegd worden en dat was hier totaal niet het geval. Daarnaast hadden wij gekozen voor een 5-gangen verrassingsdiner en de mensen naast ons een 10 gangen proeverij. Vaak waren hun porties echter groter dan die van ons ook al betaalden ze minder.. zo hadden wij 1 stuk vlees en zij 2 en de borden waren exact hetzelfde opgemaakt. Niet zo handig... daarnaast werden de glazen wijn zeer minimaal ingeschonken en leek het eerder een bobarrangement. al met al, zie ik geen reden om terug te gaan.


8.0
Gemiddelde
mevrouw Jansen
22 januari 2017
Lekker gegeten
De kok was jarig, dus werden we verwelkomd met een glaasje Cava. Daarna de 4 gangen genomen (genaamd Lekker) en het was ook heel lekker. Eerst een amuse: bospaddestoelenbouillon. Daarna een bijzondere gelei van wortel, wasabi met truffelmayonaise en garnaaltjes, (het past samen op twee lepels, maar heerlijke smaken), als tweede gerecht enkele vissoorten waaronder zalige zachtgestoomde inktvis en daarna nog een mooie diamanthaas (medium/rare rundvlees). Ten slotte een perfect toetje van ijs en crème brulée. Fijne bediening; attent, maar niet te overdreven. Gezellige ambiance.


Meer reviews »


Schrijf zelf een review »


Lekker gegeten? Laat het weten!

Updates van dinnersite ontvangen?

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en restaurants bij jou in de buurt.