Grootste restaurantaanbod van Nederland
Gedetailleerde restaurantinformatie
Gemakkelijk te reserveren voor groepen
dinnersite
De complete restaurantgids!
INLOGGEN / AANMELDEN
RESTAURATEURS

Breedstraat 158-160, Enkhuizen52.700873305.29448211MediterraanFransRegionaal

toon telefoonnummer

(stap 1/2)
Zeker van een tafel
Binnen 5 seconden bevestigd
In twee stappen gereserveerd

Duurzaam eten bij Restaurant De Smederij


Restaurant De Smederij is gecertificeerd met het MSC keurmerk voor traceerbaarheid

Restaurant De Smederij maakt o.a. gebruik van:

  • Biologisch
  • VISwijzer
  • Fairtrade
  • Streekproducten
  • Scharrelvlees
  • Seizoenskalender


Verklaring termen


De Marine Stewardship Council (MSC keurmerk) is een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk met een indrukwekkend programma.
Met onafhankelijke experts is een standaard voor duurzame visserij en traceerbaarheid van vis-, schaal- en schelpdieren ontwikkeld. Hierdoor wordt ervoor gezorgd dat vis-, schaal-, en schelpdieren met het MSC-keurmerk van een duurzame visserij komen en daar ook naar teruggevolgd kunnen worden. Het blauwe MSC-keurmerk maakt het voor iedereen gemakkelijk om een bewuste duurzame keuze te maken, ook wanneer u uit eten gaat.

Biologische landbouw- en veeteeltproducten, ook wel ecologisch of organisch genoemd, zijn geteeld zonder het gebruik van kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen, groeihormonen en overmatig medicijngebruik.
Wat zijn biologische producten? In het biologische eindproduct zijn geen chemische conserveringsmiddelen, geur-, kleur- en smaakstoffen verwerkt. Biologische producten worden niet genetisch gemanipuleerd.

De Viswijzer is een informatiesysteem dat helpt bij het kiezen van vissoorten die niet overbevist worden of die op een milieuvriendelijke manier worden gekweekt. De Viswijzer wordt beheerd door de Stichting De Noordzee. De Stichting is onafhankelijk van de visindustrie.

Max Havelaar is het onafhankelijke keurmerk voor Fairtrade. Producten met het Max Havelaar keurmerk zijn geproduceerd en verhandeld onder eerlijke voorwaarden. Een veel voorkomende gedachte is dat Max Havelaar een merk is en eigen producten zoals koffie op de markt brengt. Dat is niet het geval. Stichting Max Havelaar produceert of verkoopt zelf niets. Max Havelaar is een keurmerk dat consumenten en bedrijven de mogelijkheid biedt om kleine producenten in ontwikkelingslanden te helpen een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat zij kunnen leven van hun werk.

 

Scharrelvee wordt op welzijnvriendelijke wijze gehouden en de productie ervan vindt plaats in een gesloten, gecontroleerde keten. Het vlees wordt verkocht bij gespecialiseerde slagers.

De seizoenskalender houdt er rekening meer dat vis niet gevangen wordt in de periode dat vissen samenkomen in paaigebieden om zich voort te planten.


Lekker gegeten? Laat het weten!

Updates van dinnersite ontvangen?

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en restaurants bij jou in de buurt.