Alliance Gastronomique

Een stukje historie

De Alliance Gastronomique werd in 1967 opgericht door negentien Nederlandse restaurateurs in reactie op de destijds om zich heen grijpende smaakvervlakking, een te kort schietende vakopleiding en een gebrek aan culinaire kwaliteitsproducten. Een vernieuwend en voor Nederland ongekend initiatief. Nederland stond immers niet bekend om zijn hoogstaande eetcultuur. Dat de samenwerking een succes was, had alles te maken met de vernieuwende visie, het geloof en doorzettingsvermogen van de initiatiefnemers. Inmiddels bestaat de Alliance Gastronomique 45 jaar en is daarmee het langst bestaande culinaire samenwerkingsverband in Europa.

Lidmaatschap

Het lidmaatschap van een Alliance-restaurant mag u beschouwen als een kwaliteitszegel, een garantie voor een mooie gastronomische ervaring. De Alliance Gastronomique hecht veel waarde aan het behoud van het eigen karakter van de aangesloten leden. De chefs van de Alliance Gastronomique houden van smaak en kiezen bewust voor biologische producten en kleine ambachtelijke producenten. De gastheren en sommeliers zijn goed opgeleid en doen hun werk met passie. Zij zetten zich graag in om uw gastronomische wensen om te zetten in een mooie beleving.

Restaurants aangesloten bij `Alliance Gastronomique` >>>