dinnersite.nl, de complete restaurantgids van Nederlandterrasgids
uit eten begint op dinnersite.nl
je bent niet ingelogd
                                 uitgebreid zoeken »

Straatweg 40, Follega52.889535085.73588789HollandsPannenkoekenalgemeen  (Klik hier voor alle restaurants in de omgeving)

toon telefoonnummer

Online reserveren


review schrijven d·public 
Lekker gegeten? Laat het weten!restaurants in de omgeving

Duurzaam eten bij Koffiehuis Follega


Koffiehuis Follega maakt o.a. gebruik van:

  • Biologisch
  • Fairtrade
  • Streekproducten
  • Scharrelvlees
  • Seizoenskalender


Verklaring termen


Biologische landbouw- en veeteeltproducten, ook wel ecologisch of organisch genoemd, zijn geteeld zonder het gebruik van kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen, groeihormonen en overmatig medicijngebruik.
Wat zijn biologische producten? In het biologische eindproduct zijn geen chemische conserveringsmiddelen, geur-, kleur- en smaakstoffen verwerkt. Biologische producten worden niet genetisch gemanipuleerd.

Max Havelaar is het onafhankelijke keurmerk voor Fairtrade. Producten met het Max Havelaar keurmerk zijn geproduceerd en verhandeld onder eerlijke voorwaarden. Een veel voorkomende gedachte is dat Max Havelaar een merk is en eigen producten zoals koffie op de markt brengt. Dat is niet het geval. Stichting Max Havelaar produceert of verkoopt zelf niets. Max Havelaar is een keurmerk dat consumenten en bedrijven de mogelijkheid biedt om kleine producenten in ontwikkelingslanden te helpen een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat zij kunnen leven van hun werk.

 

Scharrelvee wordt op welzijnvriendelijke wijze gehouden en de productie ervan vindt plaats in een gesloten, gecontroleerde keten. Het vlees wordt verkocht bij gespecialiseerde slagers.

De seizoenskalender houdt er rekening meer dat vis niet gevangen wordt in de periode dat vissen samenkomen in paaigebieden om zich voort te planten.